Bilia köper ännu en åf

Bilia köper BilDahl AB, en auktoriserad återförsäljare med försäljnings- och serviceverksamhet för Mercedes samt Nissan och Citroën. Verksamheten bedrivs på fem anläggningar i Umeå, Luleå, Örnsköldsvik och Skellefteå och omfattar Mercedes personbilar, transportbilar och lastbilar. Avtalet är villkorat ett godkännande från generalagenten för Nissan samt den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträdet förväntas ske den 1 juli 2021.

BilDahl har 150 anställda och en omsättning på 570 miljoner.

Per Avander, Bilias vd och koncernchef:
– Jag är glad att Bilia genom förvärvet av BilDahl AB får möjligheten att växa tillsammans med Mercedes i Sverige. Genom dessa nya anläggningar expanderar även Bilia sin verksamhet norrut i Sverige, till en region som är alltmer intressant.

Harald Pousette, styrelseordförande Norrfordon Holding AB och en av säljarna, kommenterar:
Från grundarfamiljens och Kvalitenas sida är vi mycket glada att Bilia tar över stafettpinnen, som med sin kompetens och erfarenhet kan utveckla BilDahl vidare.
Med en ny stark ägare kan BilDahl fortsätta den fina utveckling bolaget har, till glädje för både kunder och anställda. BilDahl kan tillsammans med Bilia ta vara på de fina tillväxtmöjligheter som den spännande norrländska marknaden bjuder på.

Niels Kowollik, vd Mercedes Sverige:
– Vi ser fram emot Bilia som ny ägare av BilDahl. Det är en mycket intressant region med stor potential för framtiden för såväl transport- och lastbilar som för personbilar. Detta skapar en långsiktig, stark lösning för företaget och tillsammans ger det goda förutsättningar för såväl befintliga som nya kunder.

Nella Bergström

One Comment

olle

konstigt att det står mercedes återförsäljare .Dom är agent
för märket och har rätt att lämna ut dom till kund med en symbolisk ersättning. likadant med citroen i framtiden.
som har sagt upp alla återförsäljare.

Svara

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar