Det här är framtidens polisbil – om Ford får bestämma

Det här är den första skissen på framtidens polisbil. Ford har ansökt om patent på tekniken som kan fånga fortkörare och trafiksyndare – utan några mänskliga poliser.
Den här teckningen ser kanske enkel ut men är en avancerad självkörande polisbil. Illustrationen finns på patentansökan nummer 15/281407 för en helt automatisk robotpolisbil.
Den här bilen kör själv omkring och letar trafiksyndare. Den kollar alla nummerplåtar den ser och på någon sekund söker den i databaser om bilen till exempel har körförbud eller om ägaren är efterlyst.
När den här ”Robocop”-bilen letar fartsyndare så kan den till och med gömma sig bakom träd eller byggnader, enligt sajten Motor1.com som var först att rapportera om patentet.
Så fort den självkörande polisbilen har upptäckt trafikanter som brutit mot lagen så skickar den automatiskt ett meddelande till den syndande bilen, troligen i form av böter.
All teknik för att börja producera ett så här avancerat fordon finns inte än, men Ford satsar just nu stort på att skapa en helt självgående bil till år 2021.
Text Mikael Jägerbrand / Foto © Ford

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar