Hedin köper tysk jätte-ÅF

Hedin Mobility Group köper tyska återförsäljargruppen Torpedo Gruppe.

Torpedo Gruppe grundades 1928 och är en av de äldsta och största återförsäljargrupperna i Tyskland. Koncernen är än i ag familjeägd, med fjärde generationen engagerade i den operativa ledningen.

År 2022 sålde Torpedo Gruppe 12 000 nya och begagnade fordon och hade en nettoomsättning på 526 miljoner euro (agentaffären inkluderad). Cirka 1 260 personer är anställda i koncernen.

Torpedo Gruppe finns på 21 platser i Brandenburg, Sachsen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Hessen och Baden-Württemberg och representerar Mercedes-Benz, smart, Hyundai och Land Rover. Koncernen är också en av återförsäljargrupperna som säljer BYD på den tyska marknaden, där Hedin-ägda Hedin Electric Mobility GmbH sedan 2022 är distributör av elbilsmärkets personbilar.

Förvärvet innebär att koncernen fortsätter att växa med Hyundai, ett varumärke som lades till i portföljen i höstas. Vidare kommer Hedin Mobility Group fortsätta bygga vidare på sina långvariga partnerskap med Daimler Truck, Land Rover samt Mercedes-Benz, som Hedin-koncernen efter slutfört förvärv kommer att representera på åtta europeiska marknader vid cirka 80 anläggningar.

Torpedo Gruppe är en ansedd återförsäljare och en av de mest anrika i Europa. Vi är både mycket glada över och ödmjuka inför denna möjlighet att utöka vår paneuropeiska verksamhet och etablera en betydande närvaro på en av världens största marknader, säger Anders Hedin.

– Vi är glada att vi med Hedin Mobility Group har hittat en utmärkt partner för fortsatt tillväxt av vår verksamhet. Med tanke på de snabba förändringarna inom bilhandeln är vi glada över att ansluta till en av de ledande europeiska fordonskoncernerna. Deras stöd och expertis kommer att göra det möjligt för oss att ta tillvara framtida tillväxtmöjligheter på den tyska marknaden. För oss har det varit mycket viktigt att i fullt förtroende överlämna våra kunder och anställda till Anders Hedin, som vi har känt i många år, och hans företagsgrupp, säger Peter Ritter, styrelseordförande för Torpedo-koncernen.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar