Mobility motors köper Svenska bilgruppen

Mobility Motors Sweden har köpt Svenska Bilgruppen, som tre år i rad har blivit utnämnda till bästa stjärnföretag i handel med personbilar. Övertagandet ägde rum i går den 3 maj.

– Vi är mycket glada att välkomna Svenska Bilgruppen och dess medarbetare till oss och tillsammans fortsätta bygga på den framgång företaget har haft hittills. I och med förvärvet av detta anrika företag, stärker MM Group sin position på begagnat marknaden samt utökar sin geografiska närvaro i Stockholm, säger Dimitrios Lenis, vd för Mobility Motors-koncernen.

Svenska Bilgruppen startade sin verksamhet 1992 och omsatte 2020 cirka 247 Mkr. De 16 anställda kommer alla att övergå till Mobility Motors.

– Vi är väldigt glada över att det blev just Mobility Motors som köper oss, det känns tryggt att få lämna över till en stark koncern, säger Klas-Göran Lundberg, vd för Svenska Bilgruppen.

Mobility Motors grundades 2005 och är ett familjeägt företag, under familjen Roelofsen. I dag finns de på fyra platser runtom i landet (Bromma, Sätra, Malmö och Lund) samt är representerade av dotterbolag i Falun, Norrtälje och Sätra med totalt 181 anställda. Märken inom gruppen är Nissan, Mercedes-Benz, Hyundai, Isuzu, Maxus och Mazda.
Gruppen omsatte drygt 1,37 miljarder under 2020. I och med uppköpet beräknas gruppen nå en total omsättning om 1,5 miljarder i år.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar