Populär bilskola fyller 50!

I sommar fyller världens flitigaste bilskola 50 år. Under de här åren har man gett körkort till mer än tre miljoner personer. Var bilskolan ligger? I danska Legoland. 
I sommar fyller den danska nöjesparken Legoland 50 år. En av de populäraste åkattraktioner sedan parken öppnade i juni 1968 är Trafikskolen. Här får barnen först en teorilektion och släpps sedan ut med små elbilar på asfalterade smågator bland legohusen. Det finns fartgränser, stoppskyltar, övergångsställen och korsningar. Det här kan vara svårt för unga trots att bilarna har en maxfart av 6 km/h.
När barnen har kört en stund får de sitt allra första körkort.
Trots att trafikreglerna och skyltarna har blivit fler genom åren så är det i dag enklare för de unga att få sin ”lapp”. De första åren tvingades elbilisterna nämligen samsas på vägarna med cyklister.
Om du själv tog ett körkort på Legoland när du var liten så hade du nog behövt förnya det. Nyligen bytte man nämligen ut hela den ursprungliga vagnsparken mot splitternya Seat. Bytet var rätt nödvändigt eftersom de äldre bilarna sammanlagt hade kört 4,7 varv runt jorden.
Under de här 50 åren har mer än tre miljoner 7-13-åringar gått igenom Trafikskolen.
Text Mikael Jägerbrand / Foto Legoland Billund Resort/Fornguiden.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar