Scania på riksturné

En karavan med ett tiotal Scanialastbilar är ute på Sverigeturné. Återförsäljare på 70 orter besöks och hugade besökare får möjlighet att provköra den nya fulltaliga generationen lastbilar, både fjärr-, anläggning- och stadsfordon. Alla hytter och stora delar av motorprogrammet.
Med på resan finns testförare och experter från både Scania Sverige och återförsäljarnätet som berättar om detaljerna.
Fordonen är strajpade med ”Möt en vinnare”; många jämförelsetester har onekligen vunnits i Europa, som Truck of the year, 1000-poängstestet och Green Truck award, och banrekord slagits när det gäller låg bränsleförbrukning.
– Testvinster är inget självändamål. På plats berättar vi hur förare och åkerier har nytta av fordonen och tjänsterna i sin vardag. Med en interiör i världsklass ökar trivseln bland förarna, dessutom med fantastiska köregenskaper, säger Niklas Engholm, chef för produkter och tjänster på Scania Sverige. Den nya lastbilsgenerationen är ett resultat av ett längre utvecklingsarbete, som startade för ett tiotal år sedan och har testats i mer än tio miljoner kilometer, vilket motsvarar 250 varv runt jorden.
Här finns turnéplanenscania.se/riksturne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar