Senaste nytt: Stora förändringar för Ford-ÅF

Ford i Sverige minskar antalet återförsäljare till endast fem, med ansvar för större kluster och 66 försäljningspunkter. Detta framgår av ett pressmeddelande. 

Det har gått drygt ett år sedan Hedin Group köpte Ford Motor Company AB av moderbolaget Ford Motor Company Inc. Nu tillkännages de stora förändringarna i åf-nätverket.

Den totala marknadsandelen för Ford under 2021 slutade på 4,7%, där andelen för personbilar blev 3% och för transportbilar 19% vilket är den starkaste marknadsandelen Ford har haft i Sverige på fem år.

Hedin Motor Company har formulerat ett mål om att bli en av de tre största bilmärkena i Sverige inom ett par år sett till total marknadsandel, samt bli den största aktören i Sverige på lätta transportbilar. Som ett led i detta genomförs nu en förändring i den svenska återförsäljarstrukturen där det framtida nätverket kommer att bilda fem geografiska kluster;

Återförsäljare                             Geografiskt ansvarsområde

Bilbolaget Nord                          Norrland

Bilbolaget Personbilar               Södra Norrland ( Sundsvall – Roslagen)

Brandt Fordon                            Nordvästra Sverige inkl. Värmland & Dalarna

Holmgrens Bil                             Sydöstra & mellansverige

Hedin Bil Mölndal AB                 Södra, västra Sverige samt Stockholm/Mälardalen

Vice VD och försäljningschef John Hurtig som leder detta arbete på Hedin säger:

– Vi genomför denna förändring för att skapa större fokus på Ford-affären i Sverige tillsammans med våra återförsäljare. Vi har stora ambitioner i att öka våra marknadsandelar i landet på såväl person- som transportbilssidan och en viktig nyckel till detta är att ha en organisation som är dedikerad, fokuserad och som verkligen vill satsa på Ford.

– Jag är glad och stolt över att vi tillsammans med så starka återförsäljare kunnat skapa ett rikstäckande ÅF nätverk genom förvärv, nybyggnationer och stora investeringar för varumärket Ford.

Dagens Ford-återförsäljare kommer att fortsatt representera Ford tills avtalsperioden löper ut den 2 december 2022.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar