Slut med studiomyset  för ”Grand tour”-trion

I över 17 år har programledarna haft en tv-studio fylld med publik när man spelat in ”Top gear” och ”Grand tour”. Men nu är det slut med det. När sista programmet med publik således in var Jeremy Clarkson gråtfärdig. 
De tre programledarna Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May, har spelat in inför knökfulla tv-studios i mer än 17 år. Först med ”Top gear” och sedan med ”Grand tour”.
När den tredje säsongen av ”Grand tour” nu börjar strömmas på Amazon Prime så är det sista chansen att se programledarna interagera med publiken.
Under inspelningarna har man ofta tagit med medlemmar av publiken i sändningen – framför allt om det visat sig att de äger en bilmodell som programledarna hatar.
Under hösten har man spelat in den tredje säsongen av världens dyraste bilprogram ”Grand tour”. I ett stort tält har man presenterat bilnyheter och intervjuat de kändisar som kört på programmets testbana.
Men strax före jul spelade man in det allra sista avsnittet inför en studiopublik.
– Det är en riktigt sorglig dag, berättade Jeremy Clarkson för tidningen The Sun.
– Jag kommer att sakna skämtandet mellan varandra och med publiken.
Det blev en känslosam inspelning av sista programmet, och programledarnas familjer fanns också i publiken.
– Det här är slutet av en era, sade en gråtfärdig Jeremy Clarkson till publiken under inspelningen.
Publiken hade inte en aning om beslutet i förväg.
– Alla där inne var stenhårda fans och alla blev chockade av Jeremys besked, säger en publikmedlem till tidningen The Sun.
Under de kommande två säsongerna kommer programledarna i stället att satsa på att göra fler specialprogram där man kör omkring i världen med galna bilar.
Den tredje säsongen av ”Grand tour” har premiär nu i januari på Amazon Prime Video.
Text Mikael Jägerbrand / Foto Amazon Prime Video

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar