Spännande samarbete: Apple köper in Volkswagen T6

Hela it-världen är fascinerade av ett rätt blygsamt bilinköp. Volkswagen kommer att leverera några dussin T6-skåpbilar som ska användas för skytteltrafik på Apples högkvarter. Är det här början på ett samarbete som kan förändra bilbranschen?
Ingen borde egentligen höja på ögonbrynen när it-jätten Apple satsar några miljoner på att köpa in bilar för personalen. Men skaparen av iPhone, iWatch och iPad, har i det tysta satsat miljarder på att skapa en egen självkörande bil. Projektet kallas ”Titan” och är så hemligt att man nästan inte vet något. Enligt brittiska tidningen Daily Mail har både BMW och Mercedes tidigare nobbat samarbeten med Apple.
Nu har it-företaget köpt in ett okänt antal Volkwagen T6. Skåpbilarna ska användas som självkörande skyttelbussar för de anställda vid Apples rymdskeppsliknande huvudkontor i Kalifornien.
Tekniken som används i fordonen kommer dock inte att hämtas från Volkswagens MOIA-projekt, i stället ska Apples egna hemliga system användas.
Många av världens motor- och it-experter följer nu det här samarbetet. Intresset är stort eftersom Apple tidigare skapat produkter, till exempel deras iPhone, som helt revolutionerat en hel bransch.
Text Mikel Jägerbrand / Foto MOIA

Ing-Cathrin Nilsson

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar