Sprej som släcker

När lithiumjonbatterier, som bland annat finns i bilar och småelektronik, skadas eller utsätts för höga temperaturer kan de i värsta fall självantända och explodera. Bränderna är svåra att bekämpa och kräver särskilda släckmedel. Släcksprejen Lith-Ex är särskilt framtagen för att få stopp på sådana bränder. Sprejen består av släckmedlet AVD och är idealisk vid små batteri­bränder i elektronisk utrustning, fordon och verkstäder. 

Viktigt är att man fortsätter spreja på elden tills burken är tömd, även om branden ser släckt ut, för att inte riskera att den tar fart igen. 

Lith-ex är godkänd för användning i elektrisk utrustning, släcker klass A-bränder och kräver inget underhåll. Sprejburken har fem års hållbarhetstid och innehåller 500 ml giftfritt släckmede.  Pris 549 kronor inkl moms, Housegard.

Vi har två burkar släcksprej att lotta ut! För att vara med och tävla, skicka senast den 10 april ett mejl och berätta vad du vill läsa mer om i tidningen, till redaktionen@motorbranschen.se Glöm inte att bifoga namn och adress! 

Vinnarna av MIG-spelet som vi lottade ut i decembernumret blev Zusanne Blennow, Blennows bil, Skurup, Malin Olsson, Nybrostrand och Anders Olsson, Uddevalla. Rätt svar på tävlingsfrågan var Bilbolaget i Timrå. Stort grattis! 

Se tidigare utlottningar