Tålig laddkabel

Nu finns en ny laddkabel till elbilar och laddhybrider, framtagen för att klara vårt karga nordiska klimat. Kabeln Econnect tål sträng kyla, snö och frost, regn och fukt, höga temperaturer och starkt UV-ljus. Kabeln kan enligt tillverkaren Defa kopplas in 30 000 gånger i kontakten utan slitage, vilket motsvarar tio års användning. Den kan också bli överkörd av bilen utan att skadas och är lätt att hantera och rulla ihop. Skyddslocket till plugin-kontakten är konstruerad så att det hänger upp och ner på säkert avstånd från bilen, vilket hindrar insidan från att bli blöt och smutsig samtidigt som lacken inte repas. 

Econnect blir standardtillbehör i flera nya elbilar och laddhybrider och kommer även att säljas där biltillbehör säljs. Passar till alla bilar med Type 2-kontakt och levereras för laddning med enfas eller trefas.  

Vi lottar ut tre laddkablar, två stycken med enfas värda 1 995 kr styck och en trefas, värd 2 995 kronor. 

För att vara med och tävla, skicka senast den 10 maj ett mejl till redaktionen@motorbranschen.se där du berättar vad du tyckte bäst om i det här numret. Vi drar tre vinnare bland er som medverkar. Glöm inte att bifoga adress och skriv om du helst vill ha enfas eller trefas. 

 

 

Vinnare av boken om Biltema som vi lottade ut i februarinumret blev Johan Eriksson, Borlänge, Jörgen Melkersson, Exxon Mobil, Emmaboda, Per Henriksson, Linköping och Bengt Persson, Billinge. Rätt svar var Mickael Persson, Min Bil. Redaktionen gratulerar!

Se tidigare utlottningar