Välgörenhet från Ford

Ford öppnar nu sitt första europeiska Ford Resource and Engagement center, som blir det fjärde i världen. Centret kommer fungera som en hub för socialt entreprenörskap och finansieras med 9,5 miljoner kronor från Fords välgörenhetsfond.

Centret, med fokus på socialt entreprenörskap, kommer att öppnas i staden Craiova i södra Rumänien och är ett samarbete med den lokala, ideella organisationen Asociata Pentry Educatie SV Oltenia, som syftar till att ge ungdomar större möjligheter till utbildning, utveckling och anställningsmöjligheter. Även Craiovas stadshus är med i samarbetet och tillhandahåller lokaler till centret.
Ford-fonden bidrar med en miljon dollar, motsvarande 8,6 miljoner svenska kronor, till centret över fyra års tid. Ytterligare en knapp miljon kronor kommer gå till att renovera och anpassa lokalerna till centrets verksamhet. Det kommer göra centret till en inkubator inom socialt entreprenörskap där studenter och nyexaminerade från universitetet i Craiova kan designa och lansera innovativa och hållbara sätt att driva social och ekonomisk utveckling. Syftet är att ha en positiv inverkan på arbetstillväxten, den ekonomiska potentialen och livskvaliteten för lokalbefolkningen i Oltenia-regionen.
Det första Ford Resource and Engagement Center öppnade 2013 i Detroit och sedan dess har Ford-fonden öppnat ett centra i Sydafrika och planerar ett i Bangkok i början av 2019.

Ing-Cathrin Nilsson

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar