Världens dyraste bil – någonsin

Sugen på att köpa den här läckra Ferrarin? Då är det dags att börja spara. Det här är världens dyraste bil – någonsin tidigare. Den såldes nyligen på auktion för 486 miljoner kronor. 
Priserna för exklusiva sportbilar blir allt mer astronomiska. På en auktion i Monterey, Kalifornien, har man slagit ett nytt rekord.
En bil såldes för hela 468,5 miljoner kronor av auktionsbyrån RM Sotheby’s. Det är nästan exakt 100 miljoner mer än det tidigare rekordet, 368 miljoner för en annan Ferrari.
Bilen som slog nytt rekord är en av de mest åtråvärda bilarna i världen. Det är en Ferrari 250 GTO 1962. Den har chassinummer 3413 GT och är bara en av de 36 som byggdes.
Exemplaret är i mycket gott skick med nästan allt i original; både motor, växellåda och kaross. Bilen användes som testfordon av den amerikanska racerföraren Phil Hill vid Targa Florio-tävlingen på Sicilien 1962.
De senaste 20 åren har it-miljonären och bilsamlaren Gregory Whitten ägt Ferrarin.
– Min resa med 250 GTO har kommit till vägs ände, säger Gregory Whitten i ett uttalande.
– Många superlativ har använts för att beskriva bilen – legendarisk, historisk, heliga graalen. Och jag försäkra de nya ägarna att när de väl sitter bakom ratten så kommer de att förstå att vartenda ett av orden är sant.
Text Mikael Jägerbrand / Foto © 2018 Courtesy of RM Sotheby’s

Ing-Cathrin Nilsson

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar