Rekordintresse för dieselbilar

På Wayke har intresset för dieselbilar ökat radikalt.
Dieseln är populärare än bensinbilen och gör därmed comeback efter att ha varit så gott som uträknad under den hetaste miljözonsdebatten 2018, skriver Wayke i ett pressmeddelande.

44 procent av besökarna på Wayke letar dieselbil och endast 26 procent söker efter bensin. som skäl anför Waykes vd Martin Fransson dieselns lägre förbrukning per mil i kombination med att Göteborg och Malmö har avfärdat idén om miljözoner, att tillgången på förnybar diesel ökat och att allt fler personbilstillverkare håller sina garantier när dessa bränslen tankas i stället för fossil-diesel.

Dieselbilen var nära dödförklarad och intresset för att köpa diesel iskallt i och med miljözonsdebatten 2018, även på Wayke. Diesel- och bensinbilar var lika populära på sajten men under debatten var det plötsligt bara 29 procent av besökarna som letade efter dieselbilar medan bensin stod för 42 procent. – När miljözonernas utsträckning nu börjar visa sig är intresset alltså det omvända, trots att utbudet är i stort sett lika stort av respektive typ, säger Martin Fransson.

Ing-Cathrin Nilsson

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar