Allt fler galna detaljer om Nissan-chefens flykt

Nästan varje dag dyker det upp nya detaljer om förre Nissan-Renault-chefens dramatiska flykt.
Det senaste är att Carlos Ghosn flydde från Japan instängd i en stor högtalarlåda.

De senaste åren har förre Nissan-, Mitsubishi- och Renault-chefen Carlos Ghosn anklagats för allt fler oegentligheter och brott. Han har växelvis varit häktad, frigiven och under husarrest i Japan.
Men i december försvann Ghosn helt plötsligt från Japan och dök upp i Libanon (som saknar utlämningsavtal).
De senaste veckorna har det dykt upp allt fler detaljer om den här Hollywood-aktiga flykten.
Allt tyder nu på att Ghosn tog in på ett hotell där ett team brittiska ex-militärer hjälpte honom ner i en gigantisk högtalarlåda (som försetts med uppsågade lufthål).
Ex-militärerna var utklädda till musiker och man förde lådan med bilpampen till en privat flygplats. Här var man inte var särskilt noga med att kolla lasten och han flögs sedan till Istanbul och vidare till Libanon.
Enligt brittiska tidningen Financial Times så ska flykten ha tagit flera månader att planera – och kostat cirka 200 miljoner kronor.
Flykten har till och med fått ljudföretaget Yamaha att gå ut med en varning om att deras instrument- och högtalarlådor inte är skapade för den här typen av aktiviteter.
De japanska myndigheterna utfärdade redan för flera veckor sedan en efterlysning till Interpol av Carlos Ghosn. Allt tyder dock på att Brasilien-födde Ghosn inte kan utlämnas eftersom han sedan länge också är medborgare i Libanon.

/Mikael Jägerbrand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar