Aprilnumret på g

Nummer 4 av Motorbranschen distribueras under vecka 15. Om du inte redan är abonnent, teckna en prenumeration du också så får du ditt eget exemplar i brevlådan! Här är smakprover ur innehållet:

Las Vegas calling

Strax före påsk tilldrog sig Nada show, en av världens största begivenheter för bilhandlare, i år i Las Vegas. Vår utsände vaskade flitig bland trender, affärsidéer och nyheter – vägar för ökad kundtrafik, nya spot repair-metoder och kodade piratnycklar för att bara nämna något.

Gör succé på nätet!

Vi riktar fokus mot digital marknadsföring. Här får du massor med idéer och tips om hur du kan marknadsföra dig på nätet – och hur du inte bör göra!

Plåta som ett proffs!

Många är fallgroparna när bilar ska fotograferas. Vi ger enkla konkreta tips på hur du ska få den optimala bilden till din annons!  (Foto Magnus Carlsson)

Expertsvar

En gammal Saab som rasar, en hydraulslang som trycks för långt på en slavcylinder, en slang till slavcylindern som lossnat på anslutningen … och kunder som klagar. Har de rätt till ersättning? Våra eminenta experter har som vanligt klara rediga svar.

Bilar utan förare

Det har hänt efter dödsolyckan i Arizona nyligen! Så ser de svenska planerna ut för självkörande bilar! Så vill USA att tekniken ska gynna landsbygden. Läs mer i vårt aprilnummer!

Bilar utan förare II

De här nya förarlösa fordonen, som redan har börjat rulla på gatorna i Dubai och snart kommer till Tyskland och Litauen, sägs kunna skapa en ny marknad för återförsäljare. Vi berättar om de nya ”flock-fordonen” som kan kopplas ihop och kanske tillfredsställa både företags och privatkonsumenters behov.

Kvalitetskontroller 3.0

Läs om kvinnan som vässar kvalitetskontrollerna på verkstaden optimalt. Hon ger sina bästa tips för maxat kvalitetstänk. (Foto Magnus Carlsson)

”En riktig bilhandlare kan hantera beg”

Så säger maestron som porträtteras i vårt aprilnummer. Han sålde en bil på väg till intervjun. Flera gånger har han åkt till kunder med bilen full av kanelbullar. Han ger också sina bästa tips. (Foto: Anna Rehnberg)

Det oroar bilköpare

Volvia har tagit reda på vad som oroar begköpare mest. Kolla vad de är ängsligast för (vi kan avslöja att det inte är köp hos märkeshandlare).

Cab utan konkurrens

Vi belyser missnöjet mot kalkylleverantören Cab som beräknar tidsåtgången för skadejobb som samtidigt läggs ut och prissätts av deras ägare, de största försäkringsbolagen. (Foto Kicki Nilsson)

Riddermarks recept

Vad gör att en av Sveriges största beghandlare kan köpa lite dyrare och sälja lite billigare? Det berättar de själva i vårt aprilnummer! (Foto Peter Knutson)

VINN!  Litiumsläckare

Vi lottar ut en Housegard brandsläckare 4,8 liter, för litiumbränder. Vill du vinna – kolla in vårt aprilnummer!

Storbranden i Kalmar …

… hann vi  i n t e  få med i aprilnumret. Men vår reporter Pierre Eklund fångade den här bedrövliga synen 28 april då den våldsamma eldsvådan hade härjat hela natten i Smålands Motors anläggning och en intilliggande bilbesiktning. Uppemot 250 fordon strök med. Det enda som klarade sig var däckhotellet. Ett febrilt arbete pågår nu med omdirigering av jobb till andra anläggningar och systerföretaget Bilkompani Kalmar, som också ägs av familjen Linde, och hundratals andra problem som dyker upp efter en katastrof som denna. Vi hoppas få återkomma framdeles med deras erfarenheter.

Till dess, till er andra: Ta tag i brandskyddet! Dokumentera anläggningen! Se över avbrottsförsäkringens längd och gå igenom det finstilta i försäkringsvillkoren!

Vad vill du läsa i Motorbranschen? Tipsa oss gärna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *