”Bilbranschen är en värsting”

Råd & Rön har presenterat årets upplaga av svarta listan, där företag hamnar som inte följer beslut i ARN eller inte behandlar sina kunder schysst, och värst av alla är försäljare av begagnade bilar och fordonsverkstäder.

En tredjedel, 99 av 275 ärenden på listan, rör försäljning av begagnade bilar eller reparationer som har gått fel. Det är en fördubbling av antalet ärenden jämfört med för fem år sedan.

David Norrbohm är förbundsjurist på MRF och förklarar ökningen med att olika lycksökare har dykt upp när begagnatmarknaden har ökat så kraftigt.

Många av de här företagen saknar kompetens att driva bilförsäljning, säger han till Råd & Rön.
– De är ofta nystartade och har en glassig hemsida, men det är ofta bara det de har. De har extremt dåliga kunskaper om konsumenträtt och annat. De gillar bilar, men så mycket mer är det inte.

Tidningen konstaterar att det säkraste är att bara köpa bilar av företag som är med i MRF och bara anlita verkstäder som är med i MRF eller SFVF, Sveriges fordonsverkstäders förening.

– Av företagen på svarta listan är det inte ett enda som är med i MRF. Det enkla rådet jag kan ge är att via vår hemsida ta reda på om företaget är medlem eller inte, säger David Norrbohm till tidningen.

Även TV4 har uppmärksammat listan och bilbranschens överrepresentation. I ett nyhetsinslag på TV4 i morse rekommenderades tittarna att kolla att handlaren är ansluten till MRF.

 

 

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *