Bilia köper däckbolag

Bilia har köpt Citydäck Öresund, ett bolag som bedriver försäljning av däck och fälgar samt tillhörande tjänster för däck som till exempel däckmontering, däckhotell, däckbyte, fälgrenovering och hjulinställning. Bolaget har agentur för ett däckvarumärke i Sverige. Verksamheten bedrivs på två anläggningar; i Malmö och i Vellinge. 

Verksamheten redovisade för de senaste två åren en genomsnittlig omsättning på cirka 55 miljoner, med en genomsnittlig rörelsemarginal om cirka tolv procent. Antalet anställda är cirka 20.

Per Avander, Bilias vd och koncernchef, kommenterar:
– Jag är glad att Bilia genom förvärvet av Citydäck Öresund kan expandera den strategiskt viktiga däckaffären till ett för Bilia nytt och bredare kundsegment. Framöver kommer Bilia att kunna ta hand om däckaffären för alla bilvarumärken. Citydäck Öresund kommer att ingå i ett för Bilia nyetablerat affärsområde, som initialt fokuserar på däck, fälg och hjul.

Hussen Hassoun, vd Citydäck Öresund AB och säljare, kommenterar:
– Jag ser fram emot att bli en del av Bilia och tillsammans med dem fortsätta utveckla vår däckaffär både på våra befintliga och kommande anläggningar.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar