Bilia köper norsk bildemonterare

Bilia köper hälften av aktierna i bildemonteringen Bil1Din AS. Verksamheten bedrivs i Mellan-Norge och har cirka 30 anställda. De nuvarande tre ägarna kommer att arbeta kvar i verksamheten.  Bilia har åtagit sig att köpa ytterligare 39,9 procent av aktierna fram till år 2032, av de nuvarande ägarna.

Tillträdet förväntas ske senast den 1 juni.

Per Avander, Bilias vd och koncernchef, kommenterar:
– Jag är glad att Bilia genom Bil1Din etablerar bildemonteringsverksamhet i Norge. Bildemontering är en viktig del i vår cirkulära affärsmodell, som bidrar till att återanvända begagnade bildelar i vår Serviceaffär och i en hållbar affärsmodell. Vi kommer framöver att etablera ytterligare en bildemonteringsverksamhet, samlokaliserad med en ny plåt- och lackverkstad på Røyken, för Stor-Oslo-marknaden i Norge.

Anders Greftegreff, vd Bil1Din, kommenterar:
– Efter tre generationer och snart 50 år inom bildemontering, gläder vi oss över att bilbranschen ser de ekonomiska och miljömässiga möjligheterna som vår verksamhet representerar, som en del i den cirkulära ekonomin. Under de senaste åren har bildemontering i Norge utvecklats till att vara mer professionellt, och flera verkstäder och privatpersoner väljer numera återvunnet. Partnerskapet med Bilia ger en unik möjlighet till snabbare expansion och bättre möjlighet att påverka marknaden i Norge. Tillsammans ska vi producera och leverera hög kvalitet och ombesörja att återvunna bildelar blir en naturlig del av bilens liv.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.