Bilia köper storhandlare i Sörmland

Bilia köper Bilcentergruppen Sörmland AB, i Nyköping. Bilcentergruppen Sörmland är en modern fullserviceanläggning för Mercedes-Benz person- och transportbilar med tillhörande försäljning av begagnade bilar och serviceverksamhet. Tillträdet förväntas ske den 1 november 2023.

Under verksamhetsåret 2022 uppgick Bilcentergruppen Sörmlands omsättning till ca 100Mkr. Antalet anställda var 24 personer vid utgången av 2022. Ägarna fortsätter som fastighetsägare med Bilia som hyresgäst men kommer inte att vara aktiva i verksamheten framöver.

Per Avander, Bilias vd och koncernchef, kommenterar:
– Mycket glädjande för Bilia att komplettera med ytterligare en fin verksamhet i geografiskt bra område där vi kommer erbjuda kunderna högkvalitativ service. Vidare ser vi stor potential att utveckla det befintliga erbjudandet ännu mer.

– Det känns glädjande att sälja till Bilia. Det känns tryggt och roligt att få lämna över verksamheten och dess anställda till ett företag med så mycket fokus på personal och kundnöjdhet, säger Ulrika Munro-Jack, vd Bilcentergruppen Sörmland.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *