Bilia satsar på lyx i Norge

Bilia köper AS Insignia, som bedriver försäljning och serviceverksamhet för bilvarumärkena Jaguar, Land Rover samt Morgan Motor Company i Oslo, Norge. Bolaget är auktoriserad återförsäljare för dessa märken. Avtalet är villkorat ett godkännande från den norska konkurrensmyndigheten och tillträde blir den 1 juli. 

Verksamheten redovisade 2021 en omsättning på cirka 450 miljoner norska kronor och har 43 anställda.

Per Avander, Bilias vd och koncernchef, kommenterar:
– Vi ser fram emot att välkomna ytterligare två bilvarumärken till Bilia-familjen som vi kommer att erbjuda till våra kunder i Norge. Den långvariga och goda relationen mellan Insignias medarbetare och Jaguar och Landrover är viktig när vi tillsammans utvecklar verksamheten vidare.

Mads Dessen, vd AS Insignia kommenterar;
– De stora förändringarna inom fordonsindustrin har gjort det naturligt för oss att titta på möjligheten att bli del av en större aktör som kan stärka Insignias position som den största enskilda återförsäljaren av Jaguar och Land Rover i Norge. Bilia kontaktade oss vid en gynnsam tidpunkt och Insignias ägare och ledning ser detta som ett rätt och viktigt steg i företagets fortsatta utveckling. Bilia har under de senaste tio åren visat att de kan vidareutveckla bra affärer samtidigt som de enskilda företagens kultur och värderingar förs vidare. Insignia kommer att bidra med sin organisation av skickliga och engagerade medarbetare samt nära 50 års erfarenhet som märkeshandlare inom lyxbilssegmentet.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar