En GM-återförsäljare kvar i Sverige

Amerikanska General Motors bilar heter numera Cadillac, Chevrolet och Buick sedan de klassiska GM-märkena Oldsmobile och Pontiac försvann för ett antal år sedan.

GM:s USA-bilar för numera en ganska diskret tillvaro i Europa, trots att GM faktiskt har återförsäljare och importörer i 26 europeiska länder inklusive Sverige och med ett centralt Europa-högkvarter i schweiziska Zürich.
För den europeiska marknaden är det numera endast Cadillac, Chevrolet och Corvette som gäller, medan Buick huvudsakligen säljs på den nordamerikanska marknaden.

Värt att notera är att Corvette numera är ett eget varumärke.

I Sverige är det sedan 2010 Hedin Bils anläggning i Mölndal i södra Göteborg som är ensam återförsäljare för Cadillac, Corvette och Chevrolet.
Några fler återförsäljare på den svenska marknaden är heller inte på gång, förklarar GM:s europeiska pr-chef Rene Kreis i Zürich.
– I september lanserar vi Cadillacs första, kompakta premium-crossover suv, XT4, i Europa, inklusive i Sverige. Den erbjuds med både bensin och diesel-motorer.
– Under andra halvåret 2021 börjar vi också sälja den europeiska versionen av den nya Chevrolet Corvette med mittmotor i Europa, både som coupe och cabriolet, berättar Rene Kreis.

Stefan Ernryd är märkeschef för GM USA i Sverige och platschef vid Hedin Bil Stockholm sedan hösten 2019.
Han beskriver 2020 som något av ett mellanår för GM USA i Sverige och Europa, delvis som en följd av covid 19-pandemin.
– Vi räknar med att under hösten sälja ett 20-tal av Cadillacs nya suv-modell XT4 och dessutom ett antal Chevrolet Camaro SSV8 och Chevrolet/GMC Silverado pickups med den nya 3-liters Duramax-dieseln, säger Stefan Ernryd.

/Peter Lorin

 

Läs mer om storsatsning på robottaxi

Läs om Chevrolets nya eltruckar

Ing-Cathrin Nilsson

2 Kommentarer

Mikael petersson

Behöver en nyckel tilltändningen har slarvat bort den gamla kan ni göra en ny på reg nr LCD425

Svara
Motorbranschen

Vi är en tidning. Ett tips är att kontakta återförsäljaren som nämns i artikeln! Lycka till!
/Redaktionen

Svara

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar