Nytt avtal mellan Bilia och Volvo

Bilia och Volvo Car Sverige AB och Volvo Car Norway AS har i dag kommit överens om ett nytt avtal.

I Sverige kommer Bilia fortsatt att vara återförsäljare för nya Volvobilar i storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås, medan Bilia i Norge lämnar storstadsområdet Oslo. Bilia kommer att få auktorisationen att sälja nya Volvobilar och bedriva serviceverksamhet för 34 anläggningar i Sverige och för 10 anläggningar i Norge.

Samtidigt skall Bilia sälja fyra anläggningar i Skaraborg till Bröderna Brandt Personbilar.  Försäljningen förväntas ske den 1 januari 2022.  Anläggningen i Uppsala kommer att säljas till en tredje part, vilket förväntas ske den 1 juli 2022. Förhandling avseende försäljning samt utvärdering av alternativa verksamheter pågår för fyra mindre anläggningar i Bergslagen.

Bilia kommer inte att få auktorisationen för ytterligare tre anläggningar i Sverige, utan kommer att bedriva annan verksamhet i dessa anläggningar.

De anläggningar som Bilia ska sälja eller ersätta med annan verksamhet har sålt nya bilar, begagnade bilar samt serviceverksamhet för Volvo och Renault.

Parterna kommer nu att inleda slutliga avtalsförhandlingar, vilka förväntas vara slutförda under hösten. Samtliga överlåtelser kräver godkännande från den svenska och norska konkurrensmyndigheten.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar