Filmvärldens mest spännande ratt

De här bilderna twittrades av regissören Ron Howard och föreställer dels en utbränd ”landspeeder” och dels interiören från förarplatsen.
Hemlighetsmakeriet kring inspelningarna av ”Stjärnornas krig”-filmerna är legendariskt och man använder ofta alla knep man kan för att inte biobesökarna ska få veta något i förväg.
Det man vet om filmen ”Solo: A Star Wars story” är att den handlar om rollfiguren Han Solos liv som ung. Rollen som den unge smugglaren spelas av Alden Ehrenreich och skådespelaren Donald Glover spelar Lando Calrissian.
Men än så länge är det mestadels fordonen som haft huvudrollen i skriverierna om filmen.
Bilderna föreställer så kallade ”landspeeders”, de flygande bilarna som fascinerade biobesökarna redan i den första filmen 1977.
Eftersom det inte finns några flygande bilar än så använde man karossen från den lilla tre-hjuliga brittiska bilen Bond Bug under inspelningen. Hjulen gömdes genom att man faktiskt skruvade bort dem, eller med specialeffekter.
På bilden till höger ser man bland annat instrumentpanelen, ratten och växelspaken. Det verkar också som om man ute i galaxerna använder klassiska racinghandskar.
I mitten av instrumentpanelen finns samma typ av datorer som i X-wing-stridsplanen, det kanske också förklarar varför det finns två röda avfyrningsknappar på ratten.
En detalj som gjort att de här fordonen orsakat mycket uppståndelse är några smygbilder från inspelningen som togs för något år sedan. Då var det regissörerna Phil Lord och Christopher Miller som var ansvariga och märkligt nog såg bilarna då helt annorlunda ut.
De båda filmmakarna fick sparken och Oscars-belönade Ron Howard (bland annat ”Apollo 13”, ”Da Vinci-koden”, ”A beautiful mind” och ”Splash”) tog över.
En av de förändringar som Ron Howard verkar ha gjort är att ändra på utseendet av filmernas flygande X-34-fordon.
Filmen ”Solo: A Star Wars story” har världspremiär i slutet av maj 2018.
Mikael Jägerbrand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar