Här är Toyotas elektriska OS-flotta

Nu har Toyota presenterat sin storsatsning på sommar-OS 2020 i Tokyo. De kommer att använda fler än 3 700 olika fordon. De flesta är elektriska och många är självkörande. 

Nästa sommar, 24 juli–9 augusti, är det dags för OS i Tokyo. Mellan tävlingarna kommer du att få se mängder av Toyota-fordon, företaget är en av de största sponsorerna. 

Nu har biljätten presenterat några av de unika bilar, bussar och robotar som de tävlande och besökarna kommer att använda. Totalt handlar det om fler än 3 700 fordon och nästan alla, åtminstone 90 procent enligt Toyota, är elektriska. Bland annat kommer det att finnas Prius (hybrid), Mirai (väte) och Concept-i (el).

De kanske mest spännande fordonen är de självkörande bussarna e-Palette. Dessa kommer bland annat att köra en fast rundtur i OS-byn.  

Ett annat spännande fordon är en APM, Accessible People Mover, som skapats speciellt för rullstolsburna besökare och utövare. Toyota har byggt hela 200 APM-fordon som bland annat kommer att köra till den olympiska stadion. 

Text Mikael Jägerbrand / Foto Toyota Motor Sales, U.S.A., Inc.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar