Hedin har köpt Saabs reservdelsbolag

Hedin har köpt det statligt ägda bolaget Orio AB. Orio är ett logistikföretag med rötter i svensk bilindustri och är global leverantör av Saabs originaldelar genom ett globalt nätverk i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

Under 2021 omsatte Orio 360 miljoner och hade cirka 140 anställda.

– Orio är ett företag med lång och stolt historia inom svensk bilindustri som vi avser att förvalta – samtidigt som vi ska tillföra nya affärer och på så vis vidareutveckla bolaget. Förvärvet faller väl in i vår strategi där vi vill utöka verksamheten inom distribution och reservdelar både i Sverige och Europa. Med Orio får vi tillgång till ett stort och ledande distributionscenter samt upparbetad infrastruktur för försäljning och distribution till tusentals verkstäder i ett 30-tal länder, säger Anders Hedin, ägare och vd, Hedin.

– Regeringens uppfattning är att Orio genom en ny ägare kommer att få möjlighet att utvecklas positivt till nytta för bolagets kunder, anställda och Nyköpings kommun. Vi är därför glada över att kunna lämna över till en ägare som kan utveckla bolaget vidare, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar