Hedin inviger snabbladdare för lastbilar

På fredag inviger Hedin en laddstation i Linköping, med förutsättningar att leverera 1,2 megawatt effekt som snabbladdning  för tunga lastbilar.

Linköping ligger strategiskt läge utmed E4 med mycket transporter och resor mellan landets större städer. Den nya laddstationen kommer att ligga i anslutning till Hedin bils nya anläggning med försäljning och verkstad för tunga lastbilar.

Laddanläggningen består av fyra CCS2-laddplatser med effekt till en början upp till 400 kW. Megawattladdning kommer att erbjudas i slutet av 2024. Projektet har pågått under en längre tid och genom att bygga en egen transformatorstation finns god kapacitet inför framtida behov. Totala laddmöjligheten på Hedin bils anläggningar i Linköping är nu fyra lastbilsplatser och sju personbilsplatser.

– Med invigningen i Linköping öppnar vi ett nytt kapitel och börjar arbeta mer med transportsektorn. Vi tror starkt på att vårt erbjudande om snabb och enkel laddning kommer göra det enklare för alla typer av elektrifierad transport i framtiden, säger Erik Aspholmer, vd för Hedin supercharge.

Under invigningsdagen kommer besökare utöver att se själva laddstationen se kinesiska BYDs eldrivna lastbil. Samtidigt inviger även Hedin bil sin lastbilsanläggning.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *