Hedin köper Bil-Månssons Fordverksamhet

Hedin Bil förvärvar Bil-Månssons Fordverksamhet i Halmstad och Värnamo samt deras Jaguar/Land Rover-verksamhet i Halmstad.

Övertag sker den 1 juli, förutsatt att Konkurrensverket godkänner överlåtelsen, och verksamheten inom Bil-Månsson kommer successivt att integreras med Hedin Bils befintliga Ford- samt JLR-verksamhet.

Bil-Månsson i Halland AB är Fordåterförsäljare med två Ford Store-anläggningar i Halmstad respektive Värnamo. Bil-Månsson BC AB är återförsäljare av Jaguar och Land Rover med en anläggning i Halmstad, där man delar anläggning med Ford.

Anderz Larqvist, vd Hedin Mölndal Bil AB, säger i ett pressmeddelande:

– Vi fortsätter vår målmedvetna satsning på Ford i Sverige, och är stolta över möjligheten att driva vidare en mycket bra bilhandlare i Sverige. Bil-Månsson är ett fint komplement till våra befintliga anläggningar. Målet är att fortsatt vara en av de ledande marknadsplatserna för bilar och bilrelaterade tjänster i regionen.

Clas Månsson, vd och ägare till Bil-Månsson säger:

– Efter 99 år och genom tre generationer har familjebolaget Bil-Månsson drivit bilhandel. Efter noggranna överväganden har vi valt att gå vidare. Vi har gjort en fantastisk resa med Ford och lämnar branschen som en av Sveriges mest framgångsrika Ford-återförsäljare.

Anläggningarna kommer totalt att sysselsätta ca 50 personer och man beräknar sälja ca 1 200 fordon årligen.

Fordanläggningen i Halmstad omfattar 6 500 kvm och anläggningen i Värnamo 3 500 kvm. Dessa blir anläggning nr 12 och 13 som saluför Ford inom Hedin Bil.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *