Hedin öppnar lastbilverkstad i Linköping

Hedin Bil har nu öppnat sin nya Mercedes-Benz lastbilsanläggning i Linköping. Den nya anläggningen är en fullserviceanläggning med verkstadsplats för tio lastbilar och Sveriges första megawattladdare för el-lastbilar.

– Den nya anläggningen är ett fantastiskt tillskott för alla som kör Mercedes-Benz lastbilar i Sverige, säger Anders Smith, vd för generalagenten Veho Import.

– Den ger oss en stor verkstad mitt i Östergötland samtidigt som den utökar våra servicemöjligheter längs E4. Nu är det aldrig mer än en dryg timme till verkstad från Trelleborg till Sundsvall.

Den nya anläggningen är på totalt 1 700 kvadratmeter, med verkstad med fem så kallade skepp som vart och ett rymmer två lastbilar, eller ett ekipage med bil och släp. Totalt kan man alltså ha tio lastbilar inne på service samtidigt. Från anläggning utgår också en dygnet-runt bemannad servicebil.

Förutom verkstad finns en stor utställningslokal och en laddstation för tunga fordon. Laddstationen har plats för fyra 25,25 meters ekipage med 400 kW laddning. I höst kommer den att bestyckas med Sveriges snabbaste laddmöjlighet med kapacitet för upp till en megawatt eller 1 000 kilowatt. Med megawattladdning kan man ladda 50 mil under en 30- eller 45-minuters rast.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *