I Motorbranschen i september

Nummer 8-9 av Motorbranschen distribueras under vecka 37. Om du inte redan är abonnent, teckna en prenumeration så får du ditt eget exemplar i brevlådan! Här är smakprover ur innehållet:

Uppstickare på beg
Vi har besökt en naggande god nykomling på begagnatarenan som gick med vinst redan från första året och snabbt fördubblade sin omsättning. De bryr sig oerhört mycket om kundbetygen.

Skolans sak är vår!
Motorbranschcollege har blivit en fullträff och branschens engagemang är ett måste. Många bra utbildningar har poppat upp. Vi har tagit ett spadtag bland de bästa och berättar hur branschföretag har varit inkopplade.

När kommer robotbilarna?
Mikael Jägerbrand har granskat förutsättningarna för självkörande bilar på våra vägar. Så här ser prislappen ut! De här kamerorna, datorerna och radarsystemen kommer de att innehålla! Vi visar sex galna modeller och funderar på om ändå inte svenskar kommer att vilja äga sina bilar också i framtiden.

Vart är Wayke på väg?
Wayke har hunnit bli två år. Strategin att bli exklusiva kraschade men ställningen som nav befästs. Nu väntar ett nytt samarbete. Vi riktar strålkastarljus på den digitala marknadsplatsen som ägs till största del av bilhandlarna.

Porträttet
Vi har mött en relativt liten handlare – som tänker stort, som undviker mellanchefer och långa beslutsvägar och inte övercurlar kunderna. Läs hans strategi.

Ny GA för Citroën
SC Motors släpper Citroën och förhandlingar pågår om en ny generalagent. Enligt flera källor är en av kandidaterna KW Bruun som fortfarande inte har någon dialog med Peugeots återförsäljare. Ytterligare två Peugeothandlare har gått i konkurs sedan sist.

Plastlagning 2.0
Plastreparationerna ökar på skadeverkstäderna. Nu börjar också demonterarna lära sig vad som är lagningsbart och spara sådant som annars hade gått till återvinningen. Vi har besökt ett försöksprojekt.

After work-gym
En nytillträdd verkstadschef uppmärksammade att många hade värk i ryggar, axlar och knän och drog igång träningspass en gång i veckan. Halva arbetslaget hängde på.

Från hockey till däck
Möt en elithockeyspelaren som köpte loss däckverkstaden från sin arbetsgivare, som breddat
verksamheten och fördubblat omsättningen, som varje månad har tio procent kvar på sista raden.

Hemma från VM
Två svenskar är hemkomna från Yrkes-VM i ryska Kazan. En av dem berättar om tävlingen som gästades av president Vladimir Putin.

 Vagnskadegarantin sågas
… av Konkurrensverket, framför allt för inlåsningen till auktoriserade verksamheter och för att värdets storlek inte framgår av nybilspriserna. Läs branschens reaktioner.

Expertsvar
En diesel som tokrusar, ett bränslefilter som lossnar, en kund som vill radera i servicehistoriken. Frågorna till våra experter är många. Kolla svaren i septembernumret.

Glöm inte vår webb!
Här på motorbranschen.mrf.se hittar du nya notiser och artiklar varje dag som inte finns i tidningen.
www.motorbranschen.mrf.se

Vinn!
Vi lottar ut ett kit om fyra smarta fälglås från Rimgard. Vill du vinna – kolla in vårt septembernummer!

Läs också om …
… bilföretaget som infört en digital träningstjänst
… två nya bilmodeller med jättegrillar
… en ny tvåhjulig BMW
… hur olyckstillbuden vid avlastning ska minska
… en ny verkstad med 850 solpaneler
… första skyltarna med laddpriser för bilen
… hur kunder sparar bilkvitton
… om fördomar som möter oss i branschen
… hur ökningen av transporter kan vara en självförstärkande cirkel
… hur rekryteringsbehovet ser ut i dag
… vad som händer framöver
… alla som tagit upp nya märken, byggt nytt och bytt jobb.

Vad vill du läsa i Motorbranschen? Tipsa oss gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar