”Jag gillar inte hakkors”

Dan Willix, platschef hos Bavaria BMW-service på Tyresö, lackade gratis om en motorhuv och fick en mängd uppmärksamhet på köpet. I går levererades bilen till en överlycklig kund.

Hej Dan, vad har ni gjort och varför?
– Jag fick syn på ett inlägg i mitt Linkedinflöde där Vladimir F Ahmed, föreläsare och samhällsdebattör som engagerar sig i feminism, antirasism, jämställdhet och inkludering, skrev att han hade fått ett hakkors inristat på motorhuven efter att ha skrivit något som retade upp någon. Jag och mina medarbetare tycker att alla är lika mycket värda, och gillar inte hakkors, så jag skrev i kommentarsfältet att vi kunde fixa det där åt honom. Han nappade på det och nu är bilen fixad och klar.

Kände du till honom sedan tidigare?
– Nej, jag hade aldrig hört talas om killen, men nu efteråt har jag förstått att han är ganska stor på sociala medier. Hans inlägg fick väldigt stor spridning.

Hur kommer det sig att ni ställde upp med gratis omlackning?
– Jag är rätt spontan av mig så jag gjorde det bara utan att tänka så mycket. Men det är inte en så stor sak för oss jämfört med hur stort och dyrt det blir för honom, och han kändes så ledsen. Med ganska små medel kunde vi rätta till det och göra honom glad igen.

Har ni fått någon uppmärksamhet?
– Ja, radio och flera tidningar har hört av sig och många har berömt oss på sociala medier. Men det var inte alls min tanke från början, mitt syfte var bara att ta bort hakkorset.

Vladimir F Ahmed kallar dig en hedersman, hur känns det?
– Det var roligt att han blir glad! Men det är inte så märkvärdigt från vår sida. Vi gillar inte personer som hotar och hatar, så enkelt är det.

På Linkedin skriver Vladimir Ahmed följande:

”I dag har jag varit och hämtat bilen där hela lackeringsteamet engagerade sig – med glädje. Utöver det fick barnen varsin leksaksbil.
Känslorna svämmar över. Jag får hopp om mänskligheten. Det finns fortsatt människor som visar att kärlek alltid övervinner hatet.
Vi behöver fler Dan Willix i Sverige. Tack Dan och hela gänget. Jag kommer att minnas detta för resten av mitt liv.”

Hans inlägg har fått 5 400 kommentarer varav oändligt många hyllningar till Dan Willix och hans medarbetare, och många skriver att de från och med nu skall lämna in sin bil på Bavaria Tyresö. Medmänsklighet vinner alltid i längden!

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *