Lyxigt för lastbilar i Malmö

Veho Trucks öppnade i tisdags sin nya lastbilsanläggning på Stora Bernstorp. Nu har Malmö en av Europas modernaste lastbilsanläggningar för Mercedes-Benz.

Här finns en renodlad lastbilsanläggning i storformat, med verkstadsyta på totalt 2 400 kvm som har plats för nio lastbilar med släp samtidigt. Två av platserna har smörjgrop och här finns möjlighet att lyfta upp ett helt 25,25 meter långt ekipage. Dessutom finns tvätthall.

Man får också plats att visa tunga lastbilar inomhus samt stora ytor utomhus.

– Malmö är den stad där Mercedes-Benz lastbilar har allra högst marknadsandel I Sverige och det har skapat behov av en dedikerad lastbilsanläggning, säger Jens Tittel, chef för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

– Vi är väldigt glada att Veho storsatsar och har öppnat denna helt nya och toppmoderna anläggning.

Veho Trucks är en del av finländska Veho Bil som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 30-talet. I Sverige säljer man märkets fordon i alla storlekar och har sedan tidigare lastbilsanläggningar i Örebro, Karlstad, Gävle och Västerås.

– Detta blir verkligen ett jättelyft, säger Admir Begovic, platschef på den nya Malmöanläggningen. Han var tidigare ansvarig för lastbilsverksamheten på Mercedes-Benz Försäljnings AB i Malmö.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar