Malte Månson köper verkstadskedja

Malte Månson köper Experten group, vilket resulterar i skapandet av en verkstadskoncern med totalt 26 verkstäder.

Experten Group består av åtta verkstäder för bussar, lastbilar och transportbilar i Stockholmsområdet, Enköping, Uppsala, Malmö och Göteborg. Bolaget omsätter cirka 145 miljoner och har 75 medarbetare. Tillsammans beräknas den samlade koncernen omsätta drygt 600 miljoner kronor 2024.

I samband med förvärvet återinvesterar säljarna till Experten group en väsentlig del av köpeskillingen i Malte Månsons ägarbolag och kommer att ha exekutiva nyckelbefattningar i den utökade koncernen.

– Vi har en tydlig plan för vår expansion och förvärvet av Experten group är ett viktigt steg på vägen mot målet på en miljard i omsättning 2026. Det känns väldigt spännande att Malte Månson nu genom förvärvet skapar en stark position på bussar, samt skadereparationer genom den mycket moderna anläggningen med lackering av tunga fordon som Experten nyligen utvecklat i Enköping, säger Staffan Lindewald, vd på Malte Månson.

– Jag är otroligt stolt över den resa jag och mina medarbetare har gjort sedan starten 2010. Att nu gå samman med Malte Månson och vara en del av den snabbt expanderande koncernen är en strategisk och spännande nästa fas för oss. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Malte Månson och det utökade teamet av medarbetare för att skapa ett ännu bättre kunderbjudande, säger Erik Hult, vd och grundare av Experten Group.

Experten groups nuvarande ledning kommer att fortsätta leda Experten group och arbeta tillsammans med Malte Månson för att säkerställa en smidig övergång och framgångsrik integration av de två organisationerna. Tillträdet är tänkt att ske under första kvartalet och är villkorat av sedvanliga tillträdesvillkor.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *