”Man vinner på att säga sanningen”

Milo Bil i Uppsala är en av många bilhallar med ung och driftig personal. Entusiastiska säljaren Diyar Suleiman gillar att komma hem och berätta att han har gjort en kund glad.

Hur länge har du jobbat på Milo Bil?

– Det är mitt första fasta jobb och jag började hösten 2017, så drygt tre år.

Vilken utbildning har du?

– På gymnasiet gick jag ekonomiprogrammet, men jag har stort bilintresse sedan barnsben, så när jag fick syn på en annons där Milo Bil sökte säljare skickade jag in min ansökan. Men jag har glädje av min ekonomiutbildning i kontakten med våra företagskunder.

Tog du körkort på 18-årsdagen?

– Jag ville göra det men jag fyllde på en söndag, så jag körde upp på tisdagen och grejade teorin på fredagen, efter fyra försök. Vi skulle på bilsemester hela familjen och jag hade sagt att om jag inte tar kortet nu så följer jag inte med.

Hur har begagnatförsäljningen påverkats av Covid-19?

– Det personliga mötet är påverkat, man kan ju inte ta i hand längre när man möts eller när affären är klar, men trots det gick både sommar- och höstförsäljningen bra. Vi slog faktiskt alla våra tidigare rekord.

Vilket är bästa knepet för att få nöjda kunder?

– Som säljare ser jag till att läsa på så mycket som möjligt. Ibland får jag frågor jag inte kan svara på, men då tar jag reda på det kunden vill veta. De 70–90 bilar vi har i lager har jag rätt bra koll på. Vi har många återkommande kunder, vilket är ett kvitto på att vi gör någonting rätt. Ärlighet kan vara svårt i säljyrket, men man vinner i längden på att säga hela sanningen, och man sover bättre på natten. Alla ska vara nöjda med affären.

Hur ser det närmaste året ut inom begagnatförsäljning?

– Det har startat bra och jag tror att det kommer att fortsätta uppåt.

Hur ser drömaffären ut?

– Exklusiva bilar är extra kul, men jag njuter faktiskt av varje affär och lägger lika mycket energi på varje kund, oavsett vad de är ute efter. Det är roligt att komma hem och berätta för familjen att jag har gjort en kund glad i dag.

Vill du ha egen firma?

– Ja, jag har alltid velat ha eget, så det står på listan, men i dag är jag nöjd med att vara anställd.

Text Ina Bergström
Foto Einar Johansson

 

Namn: Diyar Suleiman.
Gör: Säljare på Milo Bil AB, Uppsala.
Bor: Lägenhet i norra Stockholm.
Ålder: 23 år.
Familj: Fästmö, mamma, pappa, storasyster.
Kör: Volvo XC60 och Audi A3. Drömbilen är Mercedes G-klass. Jag vill helst få plats med hela familjen och alla vänner i bilen

Om företaget

Milo Bil AB, ägare Mohammed Rashid
70 till 90 bilar i lager per månad, målet är att ha 100 i lager. Nya bilar kommer dagligen.
Medelstort företag, en butik i dagsläget, har inga planer på att utvidga till andra orter. Håller på att rekrytera verkstads- och rekondpersonal.
Mest privatkunder, men även en del företagskunder.

Nella Bergström

2 Kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *