Meca fördubblar lagerytan

Den 1 mars inviger Meca sitt utökade reservdelslager i Region Syd. Lagerytan har utökats till totalt 2 500 kvm vilket möjliggör att Meca kan fördubbla antalet produktartiklar till 40 000, med ett utbud anpassat för både personbilar och tunga fordon.

– Vårt utökade reservdelslager är ett superlager där vi både till yta och antalet artiklar är ett av de största i Region Syd. Vi kommer därmed att ha möjlighet att leverera fler produkter snabbare i ett område som sträcker sig över hela Skåne och närliggande län, säger Carl Johan Åström, landchef Meca/Mekonomen.

Meca erbjuder närmare 100 000 artiklar via lokala och centrala lager i Sverige med leverans senast dagen efter beställning. Med det utökade lagret i Malmö kan Meca leverera 40 000 artiklar till bilverkstäder och reservdelsbutiker på samma dag i Skåne med omnejd.

– Leveranserna sker via expressbilar under dagtid. För att säkerställa att vi också är så effektiva som möjligt och samtidigt minska den totala miljöpåverkan samarbetar vi med andra aktörer på marknaden för gemensam logistik, säger Rickard Johannisson, regional försäljningschef, Meca.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar