Mekanikerkillar får stipendium

Emil Forsberg och Leopold Jaenssen har tilldelats TechStar-stipendiet som delas ut av Mercedes-Benz, Car-O-Liner och Axaltas stipendium för unga fordonsmekaniker. Killarna är elever i årskurs tre på utbildningen ProMeister Fordon som finns på Realgymnasiet i Stockholm.

 Som vinnare av TechStar-stipendiet får eleverna bland annat en resa till Stuttgart i Tyskland med guidad rundtur på Mercedes-Benz fabrik och museum samt en fem dagar lång specialutbildning vid Mercedes-Benz internationella utbildningsanläggning.

Emil Forsberg praktiserar nu fyra dagar i veckan på Mercedes-Benz transport och lastbilar i Länna. Planen efter studenten är att förhoppningsvis stanna på Mercedes-Benz.

– Det känns jätteroligt att jag har fått äran att delta i Techstar utbildningen, jag ser fram emot att lära mig mer om Mercedes-Benz och speciellt att få åka till fabriken i Stuttgart, säger Emil.

Leopold Jaenssen ser även han med spänning fram emot resan till Stuttgart.

– Att få stipendiet är jättekul såklart. Det är en bra möjlighet för mig att komma in i branschen. Dessutom är det en rolig resa jag kommer att få dela med min klasskamrat Emil. Jag vet inte riktigt vad som ingår i Techstar-utbildningen men det är väldigt få som har tur nog att bli valda, så jag förväntar mig att få en del tips som kan ge mig ett försprång in i arbetslivet.

Killarnas lärare på Realgymnasiet, Teddy Marton, är stolt över sina elever.

– Det var en fantastisk överraskning att två av våra fordonselever fått detta fina stipendium. Väldigt bra att branschen arbetar framåt för att elever ska få känna stark tillhörighet och binda nya kontakter inom fordonsbranschen. Mer av detta behövs för att öka attraktiviteten för fordon, säger han.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.