Miniporträttet: ”Min bakgrund är till stor nytta i jobbet”

Ulf Winlund är bilplåtslagare i grunden, numera skadebesiktare på Bilbolaget i Norrtälje.

Berätta om dig och ditt arbete!

– Jag är skadebesiktare på Bilbolaget Skadeverkstad i Norrtälje. Jag besiktigar skador, räknar på dem och skickar till försäkringsbolagen. Jag söker också begagnade delar till skador på äldre bilar, det är ett krav från försäkringsbolagen, men vi tar bara delar som är nyare än bilen. Och så pratar jag med kunder och bokar in dem på jobb.

– Jag har jobbat på firman i 20 år, först var jag bilplåtslagare men jag fick problem med vibrationer i händerna så för åtta, tio år sedan bytte jag bana. Det är en stor fördel att ha varit plåtslagare innan. Jag vet omfattningen av en skada, kan avgöra om det är bäst att byta eller rikta, kan ofta se vad som har hänt där bakom. Min bakgrund är till stor nytta i jobbet.

Hur många är ni på firman?

– Vi är fyra på verkstaden, en kille på reservdelslagret och så jag och verkstadschefen. Jag gör allt före reparationerna och verkstadschefen sköter allt efter, som faktureringen. Förut satt vi centralt i Norrtälje, men vi blev för trångbodda och flyttade ut hit för fyra år sedan. En fördel med det är faktiskt att det har blivit lite mindre onödigt spring och prat i verkstaden, förut kunde obokade kunder komma in lite när som helst. Nu är det en bit att åka så de flesta bokar tid.

Har ni mycket att göra?

– Det är ofta stressigt, man hinner knappt räkna på skadorna. Det har varit mycket skador i Roslagen i flera år nu. Man märker att många som bor i Stockholm sitter i sommarstugan och jobbar hemifrån och passar på att lämna in bilen samtidigt. Normalt är det alltid fler skador vid semestern men nu har det varit fler oavsett säsong. Det är bra tryck, vilket förstås också är positivt för oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.