Norrbottens Bildemontering …

… generationsskiftar och boostar styrelsen. Med nya styrelseordföranden Monica Wikström-Johansson och nya vd:n Sara Forsman lägger företaget in ytterligare en växel.
– Vi strävar efter att vara ett hållbart företag, leverera miljövänliga reservdelar och att vidareutveckla företaget, säger Sara Forsman.
Hon har jobbat i familjeföretaget länge och tog hösten 2019 över vd-posten efter Anders Jansson, vars fem döttrar i dag driver företaget och för det in i framtiden.

Norrbottens Bildemontering, som sysselsätter 25 anställda, tar nu också in ytterligare en kvinna – Monica Wikström-Johansson som styrelseordförande.
– Vi sökte en ordförande som var duktig på ordning, struktur, med bred kompetens och ett bra kontaktnät. När jag lärde känna Monica matchade hon in perfekt med det vi sökte, säger Sara Forsman.

Monica Wikström-Johansson är en rutinerad affärsutvecklare, bland annat delägare i och styrelseordförande för Konsultbuketten samt med vid uppstarten av riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr. Hon sitter ocksåi styrelsen för Treehotel och har dessutom varit klubbdirektör för Luleå Basket.
– Norrbottens Bildemontering är ett mycket fint och välskött familjeföretag, säger Monica Wikström-Johansson. Det är en bra tidpunkt att komma igång med ett aktivt styrelsearbete i samband med att generationsväxlingen har skett.
– Mitt uppdrag är att, med döttrarna som nya ägare, ta bolaget från det ägarledda till det ägarstyrda och att vara ett bollplank till vd:n i den processen. Det är en affärsidé som ligger helt rätt i tiden och ägarna har spännande tillväxtambitioner. Det är ett stort förtroende att få vara med på den tillväxtresan, avslutar Monica Wikström-Johansson.


Nya vd:n Sara Forsman, tv, och nya styrelseordföranden Monica Wikström-Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *