Nu kan du köpa en andel i en Ferrari för 800 kronor

Lyxiga sportbilar är en av världens bästa investeringar. Många klassiska modeller har ökat miljontals kronor i värde – men är också för dyra för de flesta att köpa. Men nu kan man köpa en andel i en BMW, Jaguar eller Ferrari för några 100-lappar. 
 
Klassiska sportbilar är en mycket bra investering. Vissa modeller ökar med miljontals kronor i värde varje år. 
Men för att kunna köpa en 1982 Ferrari Testarossa eller ens en 1995 BMW M3 Lightweight krävs en investering på miljontals kronor. Till det tillkommer kostnader för försäkring och garage. 
Nu finns dock en lösning för den som vill investera i lyxbilar. 
Det nya investeringsbolaget Rally Rd i New York, köper in bilar i perfekt skick. De parkerar bilen i sina välbevakade, luftkonditionerade lokaler och säljer sedan 2 000 andelar i fordonet. 
Därför går det att investera 40 dollar för en andel i en 1977 Lotus Esprit S1 eller 82 dollar för en andel i en 1985 Ferrari Testarossa. 
Allt sköts via en enkel app där investerare köper en andel med ett enkelt klick.
Hittills har andelarna i de flesta bilarna sålts slut på några minuter. 
Fordonen står inte heller bara och samlar damm. De kommer att visas upp på olika mässor runt om i USA. Man kommer också att låta investerare hyra ”sin” bil för en kortare körtur. Om en bil ger stora intäkter så får investerarna en liten utdelning.  
Text Mikael Jägerbrand / Foto Rally Rd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar