Oväntade beskedet: Omstridd GA köper storhandlare

K W Bruun köper J Bil.

J Bil är auktoriserad återförsäljare av K W Bruun-märkena Peugeot, Opel, Citroën och Mitsubishi, och finns på fyra platser i Stockholm samt tre platser i Göteborg.

– Att få en så pass stark ägare som K W Bruun känns väldigt bra och skapar trygghet för J Bils långsiktiga satsning. I och med detta visar K W Bruun att de verkligen tror på affärsmodellen med fysiska återförsäljare och att de vill vara med att bidra till den fortsatta utvecklingen, säger John Marnell, vd och delägare för J Bil, i ett pressmeddelande.

Han kommer fortsatt att vara delägare och ha den ledande positionen inom J Bil.

– Vi på K W Bruun är övertygande om att ett starkt återförsäljarnätverk är en nyckel till framtida framgångar för både oss och våra samarbetspartners. Därför är det mycket glädjande att vi nu fördjupar vår relation med en framgångsrik och uppskattad återförsäljare som J Bil, säger Tobias Pettersson på K W Bruun.

– Även om samhället i dag har blivit allt mer digitaliserat, är det fysiska mötet och kundkontakten fortsatt en väldigt avgörande del i många kunders beslutsprocess i samband med ett bilköp eller servicetillfälle. Därför ser vi det som en självklar del av vår långsiktiga strategi att fortsätta vara fysiskt tillgängliga så att vi kan möta våra kunder på bästa vis, säger Tobias Pettersson.

Köpet måste godkännas av Konkurrensverket.

Turerna kring K W Bruun har varit många under åren, och Motorbranschen tycker det skall bli mycket intressant att följa utvecklingen nu när importören ger sig in på nya jaktmarker.

Nella Bergström

3 Kommentarer

KW Janne

Perfekt!

Sveriges mest hatade GA och längst ner i alla undersökningar, ska köra på eget 😂.

Svara
Henrik K

Klart att GA köper – med utgången av 2021 var de kortfristige skulder för bolaget på 169 mill – och med ett resultat netto på 16 mill blir det jäkligt svårt att betalar. Och 2022 har troligtvis inte varit bättre, GA köper för att inte förlora ÅF i Stockholm, oavsett de fina orden….

Svara
TK

Alltid lika intressant med personer som inte kan läsa en resultaträkning och som uttalar sig tvärsäkert hahaha.. Resultatet var 27 mkr före bokslutsdispositioner och ingenting annat. Soliditeten närmare 30% vilket är över medel i branschen. Det var nog någon annan anledning än din påhittade ska du se ;)

Svara

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *