PSA-koncernens premium-märke DS …

… har det fortfarande trögt på den svenska marknaden trots ett antal nya återförsäljare och service-verkstäder på senare tid.

Det franska bilmärket som i Sverige importeras av danskägda K W Bruun/Interdan hade i november endast totalt elva återförsäljare och servicepunkter i Sverige, varav samtliga i södra Sverige upp till Stockholm och Mälardalen. Norr därom är det helt tomt.
Fem av de elva DS-anläggningarna i Sverige är fullservice-anläggningar med både försäljning och verkstad, medan de resterande sex etableringarna enbart tillhandahåller service och reservdelar.
Modellprogrammet omfattar hösten 2019 två suvar i form av den kompakta DS3 Crossback och den större DS7 Crossback.

Under perioden januari-oktober 2019 såldes totalt 125 DS-bilar i Sverige, jämfört med bara 36 samma tid 2018.
De fem svenska fullserviceanläggningarna innefattar två DS Stores, som drivs av Hedin Bil i Akalla i norra Stockholm samt av Sätra Motorcenter i Skärholmen i södra Stockholm.
I Stockholms-området finns sedan en tid även Callisma i Danderyd, som annars mest är känt för sina exotiska lyx- och sportbilsmärken.
Göteborgs-regionen saknar faktiskt helt en DS-återförsäljare, även om Hedin Bil erbjuder DS-service i Mölndal.
I Sydsverige säljs DS hos Motor Village i Ängelholm och hos Hedin Bils anläggning i Malmö/Jägersro.
Förutom hos Hedin Bil i Göteborg/Mölndal finns idag även servicepunkter för DS-kunderna hos Peugeothuset-Bilgruppen i Mälardalen i Eskilstuna, Jonsson Bil i Örebro, Zetterbloms Bil i Norrköping, Deluxe Bil i Varberg samt hos Autogruppen i Lund.

/Peter Lorin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar