Rolf Ericson Bil …

… har nu öppnat sitt nybyggda skadecenter i Falun. Investeringen, värd cirka 70 miljoner, följs framåt nyåret av ett helt nytt däckhotell i anslutning till nybygget. Företagets övriga verksamhet finns dock än så länge kvar på annan plats i Falun.
Hela verksamheten på Korsnäsvägen kommer att flyttas till sin nya etablering på Kolonnen-området vid E16:s genomfart i staden.
Där är nu ett helt nytt bilhandels- och bilservicecenter på väg att växa fram, dit bland annat även Björkmans Bil planerar en helt ny Kia-anläggning.
– För två år sedan invigde vi den första etappen som innehåller en Tanka drivmedelsstation och en automattvätt. Därefter har vi etablerat en GDS tvättanläggning med 6 platser, som stod klar för ett år sedan, berättar Rolf Ericson, koncernchef för Rolf Ericson Bil.
– För tre veckor sedan öppnade vi vad som enligt leverantören av lackerings-utrustningen förmodligen är norra Europas modernaste bilskadecenter.
I samma byggnad inryms också en däckservice- och glasverkstad samt ett däckhotell för 4 500 fordon.
Nu pågår byggnation av bilhallar, bilserviceverkstad, bilvårdsavdelning och administrationslokaler  med planerad inflyttning september 2020.
Rolf Ericson Bil representerar Volvo, Renault och Dacia i Falun och Borlänge.
Rolf Ericson Bil driver och äger även dotterbolaget Rolf Ericson Lastvagnar och Bussar med anläggningar i Borlänge och Mora.
Koncernen, som grundades 1952, omsätter cirka 900 miljoner och har cirka 200 anställda med Rolf Ericson som koncernchef och ägare.
/PL

Ing-Cathrin Nilsson

2 Kommentarer

Ricky Ekenlöw

Felstavning i artikeln

”, som stöd klar för ett år sedan, berättar Rolf Ericson, koncernchef för Rolf Ericson Bil.”

skall nog stå ” stod klar” istället för som det nu står ” stöd klar”

Svara

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar