Torpedo gruppe nu i hedinsk ägo

Hedin Mobility Group har slutfört förvärven av totalt åtta bolag från tyska Torpedo gruppe, som tillkännagavs den 22 maj 2023.

Transaktionerna omfattar all fordonsrelaterad verksamhet inom Torpedo Gruppe, en av de äldsta och största återförsäljargrupperna i Tyskland. Torpedo Gruppe erbjuder privat- och företagskunder ett helhetskoncept med försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar, biluthyrning, försäkrings- och finansieringslösningar samt en komplett servicemarknadsaffär.

Torpedo Gruppe representerar Mercedes-Benz, smart, Hyundai, Land Rover och BYD med närvaro på 21 platser i sex förbundsländer. Under 2022 sålde gruppen totalt 12 000 nya och begagnade fordon med en nettoomsättning på 526 MEUR (agentaffären inkluderat). Cirka 1 260 personer är anställda i dess verksamheter.

Med förvärvet av Torpedo Gruppe utökar Hedin Mobility Group sitt samarbete med Hyundai, som lades till i koncernens varumärkesportfölj i höstas, och stärker sin position som en av de största återförsäljarna av Mercedes-Benz i Europa.

Anders Hedin, vd och grundare av Hedin Mobility Group, kommenterar de genomförda transaktionerna:

– Detta är en betydande milstolpe för vår koncern och vi är stolta över att ta över verksamheten i Torpedo Gruppe och välkomna alla våra nya kollegor i Tyskland till Hedin Mobility Group. Genom att nu ha en komplett fordonsaffär på en av världens största bilmarknader stärker vi koncernens position som ledande europeisk mobilitetsleverantör.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *