Turerna kring Asklings …

… planerade nybygge i Norrköping fortsätter. Redan sommaren 2017 sökte företaget bygglov för en ny anläggning och våren 2018 gav Norrköpings kommun bygglov, trots att kommunen sedan tidigare haft planer på att dra den nya Johannisborgsleden genom det aktuella området.

– Vi tyckte synd om företaget och kände att vi inte kunde hålla dem på halster längre, för då kanske de lämnar oss. Det här var ett sätt att visa vår goda vilja, sade Reidar Svedahl (L), tidigare ordförande i bygg- och miljöskyddsnämnden till tidningen Folkbladet i november 2018.
Nämndens beslut överklagades bara några veckor senare av kommunens tekniska kontor med hänvisning till planerna på den nya trafikleden i området.
– Vi är verksamma i fyra kommuner och jag har aldrig varit med dess like till en strulig kommun. Det får ju inte gå till så helt enkelt. Man måste väl prata med varandra inom kommunen, sade Askling Bils vd Kjell Askling till Folkbladet i höstas.Länsstyrelsen i Östergötland har nu vägrat Askling Bil bygglov för den nya anläggningen och ärendet går därför tillbaka till bygg- och miljöskyddsnämnden i Norrköping för fortsatt handläggning. Fortsättning följer sannolikt.Askling Bil säljer och servar Toyota i Norrköping, Linköping, Mjölby och Motala. I Linköping är man även återförsäljare för Lexus.
/Peter Lorin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar