Veho öppnar lastbilsanläggning i Malmö

Veho Bil, Nordens största försäljare av Mercedes-Benz, undertecknade 2019 ett avtal om att köpa lastbilsverksamheten i Malmö av Mercedes. I samband med förvärvet skrevs avtal om att även flytta verksamheten till en ny anläggning som skulle stå färdig andra halvåret 2020.

I och med pandemin försköts invigningen, men den första juni öppnar anläggningnen, där Veho Bil kommer att sälja, reparera och ge service på Mercedes lastbilar.

Den nya anläggningen på 2 995 kvm har nio verkstadsskepp (33 meter långa och 6,5 meter breda), varav två är utrustade med moderna smörjgropar och en med nedsänkt ekipagelyft. Verkstadsytan inklusive tvätthall är 2 400 kvm och är även förberedd för eTrucks.

Den nya anläggningen går under varumärket Veho Trucks, som är den del av koncernen som enbart jobbar med lastbilar. Veho Trucks finns även representerade i Örebro, Gävle, Västerås och Karlstad.

Veho Bil har i dag 13 procent av Mercedes personbilar totala försäljning i Sverige, 20 procent av transportbilsförsäljningen samt tio procent av lastbilsförsäljningen. Med förvärvet i Malmö beräknas Veho Bils del av lastbilsförsäljningen överstiga 25 procent.

– Det känns mycket bra att få utvidga verksamheten i Sverige, i synnerhet till förmån för lastbilar. Med vår anläggning i Malmö får vi nu chans att i södra Sverige bli en trygg helhetsleverantör. Att äntligen få öppna och välkomna våra kunder ser jag och mina kollegor mycket fram emot, säger Metin Basberber, verkställande direktör för Veho Bil, i ett pressmeddelande.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar