”Vi är på väg åt rätt håll”

Jenny Scherdin, servicemarknadschef på J Bil, är en av de nominerade i MRF:s och Waykes stora kvinno-upprop. Här får du möta henne!

Jenny Scherdin ansvarar för verkstads- och reservdelsavdelningarna på J Bil, med tre anläggningar i Göteborg och fyra i Stockholm. Hennes uppdrag är att få alla att prestera och dra åt samma håll, för att uppfylla J Bils löfte om ”ett kundbemötande i världsklass”.

– Det är jag som ska se till att våra avdelningar är lönsamma och att alla tillsammans tar hand om kunderna på rätt sätt. Det viktigaste är att jag hela tiden tar mig tid att vara tillgänglig på mejl, telefon och vid fysiska möten, och så jobbar jag mycket med att försöka få medarbetarna att känna sig uppskattade, genom att berömma och se människan.

Jenny Scherdin har varit i bilbranschen sedan 2003. Då var hon enda kvinnan bland 35 anställda på en verkstad och kunde känna sig ensam ibland, men i dag ser det annorlunda ut.

– Här på J Bil ser vi till individens prestationer, och jag har aldrig behövt fundera på om någon är kvinna eller man. Och generellt har branschen förändrats genom åren, motsättningarna som kunde finnas i början har tonats ner betydligt. Bara att ett sådant här upprop görs, där bilvärldens mäktigaste kvinnor lyfts fram, visar att vi är på väg åt rätt håll. Branschen har definitivt tagit ett steg framåt.

Namn: Jenny Scherdin
Gör: Servicemarknadschef på J Bil
Bor: Västerhaninge
Ålder: 39
Familj: Sambo och tre barn
Kör: Peugeot 3008

 

Ur nomineringarna av Jenny:

”har fått ihop J BIL servicemarknad till en enhet på kort tid”

”extremt påläst, tydlig och kommunikativ”

”har en lättsam relation med sina anställda, vilket bidrar till känslan av respekt och ansvarstagande”

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *