Volvo bemöter kritiken

Jessica Span, vd på Volvo Car Sverige, bemöter här kritiken mot Volvo som Tommy Letzén framförde häromdagen. Här kan du läsa hela intervjun med Tommy Letzén. 

Tommy Letzén sade i intervjun att Volvo framöver enbart skall sälja sina elbilar digitalt och på egen hand, utan att gå via återförsäljarledet.
– Dessutom skall de från och med 2030 bara ägna sig åt elbilar, vilket i praktiken betyder att inga Volvobilar kommer att säljas via återförsäljare efter det året, vilket påverkar återförsäljare och verkstäder rejält.

Men Jessica Span, vd på Volvo cars, menar att återförsäljarna är mycket viktiga i digitaliseringsresan. 
– Volvo Cars kommer, som en del i vår nya kommersiella strategi, att investera kraftigt i våra digitala försäljningskanaler. Det innebär ytterligare en försäljningskanal, vilket förhoppningsvis skall locka fler kunder till vårt varumärke.
– Det här är något vi gör tillsammans. Återförsäljarnas betydelse understryks inte minst av att vi har investerat i Upplands Motor och Bra Bil, för att utveckla kundresan. 

Vidare uttryckte Tommy Letzén farhågor kring Volvos val av däck på elbilarna.
– De nya elbilarna kommer att utrustas med allrounddäck, i stället för sommar- och vinterdäck. Men vi vet att allrounddäck inte är lika säkra på nordiska vägar som sommar- och vinterdäck. Därmed tummar Volvo på säkerheten, som har varit deras signum sedan trepunktsbältet uppfanns.

– Vi kompromissar inte med säkerhet, invänder Jessica Span.
– Våra elbilar kommer att säljas med nyutvecklade Recharge-däck som kan användas året runt och ger ett bättre grepp på bilen sett till hela året. Vi har även varit tydliga med att vi fortsatt rekommenderar vinterdäck om man skall köra på snö och is, fortsätter hon.

Jessica Span.

Nella Bergström

One Comment

Thomas Johansson

Jag kommer aldrig att köpa en Volvo igen. De har fått hybris, ledningen har gjort sitt, pensionera dem och sätt dit folk som vet vad kunderna vill ha.

Svara

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *