Volvo cars varslar 1 300

Volvo personvagnar och Volvo cars varslar sammanlagt runt 1 300 anställda, än så länge oklart från vilka avdelningar, men enbart tjänstemän. Arbetare i fabriken påverkas inte.

– Det är huvudkontoret med alla typer av tjänstemän – finans, inköp, logistik, kommunikation. Nu har vi gått ut med varsel, men vilka personer som berörs är inte satt i dag, säger Maria Dagman, kommunikatör på Volvo cars, till DN.

– De kostnadsåtgärder vi vidtog förra året har börjat ge resultat inom några nyckelområden, som materialkostnader. Men det är tydligt att vi måste göra mer. Ekonomisk motvind, ökade råvarupriser och ökad konkurrens kommer sannolikt att förbli en utmaning för vår bransch under en tid, säger Volvo cars vd i ett pressmeddelande.

För en vecka sedan skrev Volvo cars följande:

”Vi har inlett 2023 stabilt och arbetet med vår pågående transformation har gett ökade intäkter och ökad lönsamhet i vår kärnverksamhet under första kvartalet. Med vårt resultat lägger vi en stark grund för resten av 2023, men vi förblir vaksamma i den fortsatta turbulensen runt om i världen. Vårt fokus är genomförande.”

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *