Wä bil slutar med nybilsmärken

Wä bil i Kristianstad har sagt upp samtliga nybilskontrakt (Mazda, Isuzu, Aiways och Bosch car service) samt Bosch car service-konceptet.

– Vi gör med största sannolikhet något som kommer att vara nyskapande i branschen, att välja avvecklingen av nybilshandel och verkstad med låga marknadsandelar för att utveckla våra redan starka ben, märkesoberoende bilhandel och kontrollerad skadeverkstad, säger vd Zandra Gauffin.

– I dagens klimat i vår bransch är det svårt att hitta lönsamhet med märkesauktorisation, samtidigt som vi har mycket välfungerande handel med bilar och transportbilar och lång erfarenhet av den märkesoberoende affären, säger affärsutvecklare Jens Gauffin.

– Vidare har vi mycket positiv utveckling av skadeverkstaden där vi är certifierade, auktoriserade och kontrollerad skadeverkstad som samarbetar med alla försäkringsbolag. Vi väljer nu att vara märkesoberoende då vår uppfattning är att det är så vi bibehåller kontrollen vilket tryggar företagets och våra kunders framtid.

I den för ett år sedan invigda fullserviceanläggningen på 3 000 kvm utmed E22 i Kristianstad satsar man nu på Wä bil som enda varumärke.

– På sikt kan det innebära rekryteringar både på försäljningen och skadeverkstaden, menar Jens Gauffin.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *