Würth satsar på elbilsutbildning

Allt fler elbilar leder till allt större behov av vägledning kring reparationer av elbilarna. Vi har tidigare berättat om Mekonomens nya satsning E+, mycket snart kommer MRFs elbilsstandard att presenteras och nyligen lanserade Würth sitt koncept E-mobility, som syftar till att hjälpa verkstadskunder att bli redo för arbete med el- och hybridfordon.

– Var tredje bil som rullar ut från bilhandlaren är en el- eller laddhybrid. Dessa bilar kommer att behöva service och de kommer att dyka upp på våra skadeverkstäder. Det gäller att ha rätt utrustning i verkstaden för att kunna ta emot de här bilarna, säger Karin Valente, regionchef på Würth, i ett pressmeddelande.

Würths säljare har gått en utbildning, där de får kunskap i hur en elbil fungerar och vilka produkter som är kopplade till olika steg i reparationen.

– Det är väldigt olika hur långt kunderna kommit när det gäller e-mobilitet. Vissa vet precis vad de behöver och kan ge oss bra återkoppling, medan andra tycker att det är svårt och kanske undviker det för att de saknar kunskap. Vi vill få igång en dialog med alla kunder, för vi vet att det är något man inte kan ducka för. Förr eller senare kommer alla verkstäder att behöva vara rustade för att ta emot el- och laddhybrider, fortsätter hon.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *